Početna » TTK za kućnu upotrebu » TTK 127E Odvlaživač prostora

TTK 127E Odvlaživač prostora

TTK 127E Odvlaživač prostora
TTK 127E Odvlaživač prostora TTK 127E Odvlaživač prostora TTK 127E Odvlaživač prostora
CENA: 67.800,00 RSD
Dodaj u korpu

SPECIFIKACIJE:

- Kapacitet odvlaživanja:
/ 24 h max: 50 litara
- Kapacitet odvlaživanja:
/ 24 h na 30°C i 80% RH: 46,8 litre
- Opseg radne temperature: 5°-35°C
- Opseg radne vlažnosti: 30 do 100 % RH
- Pogodan za prostorije do 150 m²/ 375 m³
- Protok vazduha : 345 m³/h
- Princip rada: hladno sušenje
- Automatsko odleđivanje : elektronsko
- Kompresor : rotacioni
- Napajanje: 230V (50Hz)
- Maksimalna ulazna snaga: 0.78 kW
- Posuda za vodu (auto-off limit): 6 litrara
- Nivo buke dBA: 51
- Težina: 19,8 kg
- Dubina: 282 mm
- Širina: 392 mm
- Visina: 616 mm

Šifra: 902127Garancija 2 godine

- Saobraznost: 2 godine
Rovexsertifikatuputsvo

OPIS PROIZVODA TTK 127E Odvlaživač prostora

TROTEC
Odvlaživač TTK127 E

Odvlaživač TTK127 E

Snažan i robustan odvlaživač prostora sa maksimalnim kapacitetom od 50l na dan

TTK 127E ima ugrađeni elektronski hidrostat koji automatski kontroliše funkciju sušenja tako da jednostavno možete održavati željenu vlagu u vašem prstoru.

Šta više TTK127E ima specijalnu komfort funkciju. Zahvaljujući tasteru komfort hidrostat reguliše vrednost vlage u prostoru u zavisnosti od temperature i time održava najkomforniju vlagu za boravak u prostoru. Kao rezultat: uvek imate optimalnu klimu u prostoriji.

Specijalna funkcija komfora:

 • Automatsko podešavanje nivoa vlage u prostoru u odnosu na temperaturu  u cilju postizanja optimalne klime u prostoru. Odvlaživanje prostora zavisi od temperature Za savršenu unutrašnju klimu, sobna temperatura i nivo vlažnosti moraju biti sinhronizovani. I upravo tu dolazi do odvlaživanja zavisnog od temperature.
 • Uređaj prilagođava nivo vlažnosti na optimalnu vrednost u zavisnosti od temperature. Funkcija komfora je posebno poželjna kod korišćenja programskih grejnih sistema. Ako se temperatura u prostoriji tokom dana ili noći promeni, odvlaživač prilagođava svoje performanse odvlaživanja na potpuno automatizovan način.

Nekoliko praktičnih prednosti:

 • Ekstremno jednostavno rukovanje
 • Rotacioni kompresor
 • Dve brzine ventilatora
 • Filter se jednostavno pere vodom
 • Transportni točkići
 • Digitalni displej
Odvlaživač TTK127E dimenzije
Odvlaživač TTK127E sušenje veša
Odvlaživač TTK127E tajmer

Funkcija tajmera, lampica upozorenja nivoa punjenja koja ukazuje na pun rezervoar vode, zaštita od prelivanja sa automatskim isključivanjem kao i režim sušenja veša nadopunjuju opremu TTK127E.

Štaviše ugrađeni vazdušni filter može se prati tako da omogućava pročišćavanje vazduha uklanjanjem prašine i životinjske dlake.

Integrisani odvojeni priključak za crevo omogućava odvod kondenzata i u stalnom režimu bez nadzora - idealno rešenje za neprekidni rad u hobi sobama ili kućama za odmor, gde rezervoar uvek ne možete isprazniti. Veliki rezervoar za kondenzaciju ima kapacitet od 6 litara, što smanjuje frekvenciju pražnjenja rezervoara.

Zahvaljujući točkovima i praktičnim ručkama, TTK127E je fleksibilan i može se koristiti na različitima mestima. Zbog svojih praktičnih funkcija rukovanje TTK127E nije potrebno posebno podešavati prilikom premeštanja.

Tehnički podaci:
TTK127 E Odvlaživač vazduha
Maksimalni protok vazduha: 345 m³/h
Mogućnost odvlaživanja max : 50 litara/24h
Mogućnost odvlaživanja : 30 °C / 80 % RH : 46,8l
Opseg radne temperature:: 5°-35°C
Opseg radne vlažnosti: 30 do 100 % RH
Pogodan za prostorije površine: do 150 m²
Pogodan za prostorije zapremine: do  375 m³
Napajanje: 230V (50Hz)
Maksimalna ulazna snaga: 0,78  kW
Kontrola : automatski hidrostat
Posuda za kondenzat: 6 l
Nivo buke dBA: 51 dBA
Dimenzije (D x Š x V): 282 x 392 x 616 mm
Težina: 19,8 kg

   

Snažno odvlaživanje zahvaljujući integrisanoj pumpi za kondenzat.

pumpa za izbacivanje kondenzata TTK127

Zahvaljujući visokokvalitetnoj pumpi za kondenzat ugrađenoj u jedinicu i praktičnom podešavanju funkcije ispumpavanja jednostavnim pritiskom na dugme, 50 litara vode za 24 sata može se automatski isprazniti u velikim prostorijama zapremine do 375 m³. Sa ovim moćnim kapacitetom pumpe, maksimalna visinska razlika do 4 metra, na primer do sledećeg sprata, može se savladati bez ikakvih problema. Pored toga, moguće je odvlažiti prostorije sa visokom vlažnošću u kontinuiranom radu bez potrebe za stalnim pražnjenjem rezervoara za vodu. Ovo je posebno korisno kada se velika količina vode mora ukloniti iz vazduha u prostoriji, na primer nakon oštećenja vodom.

TTK127 posebne karakteristike uređaja

kontrolni panel TTK127E
Upravljačka ploča TTK 127 E ima jasan dizajn i lako je razumeti. Na primer, digitalni displej prikazuje trenutni nivo relativne vlage u sobi.
zamena filtera TTK127
Vazdušni filter koji se lako skida zadržava dlake i životinjsku dlaku i može se brzo i lako obrisati ili oprati.
rezervoar za vodu TTK1270
Uklonjivi rezervoar za vodu ima zapreminu od 3,5 litara i prozor za nivo napunjenosti. Uređaj je opremljen zaštitom od prelivanja i automatski se zaustavlja kada se rezervoar napuni što se pokazuje  LED signalizacijom.
kabl za napajanje i spoljni odvod TTK127
Da bi se kondenzovana voda neprestano odvodila, na zadnjoj strani uređaja može se povezati cev. Kabl za napajanje može se pravilno namotati i zakačiti u nosač.
odvlaživaći opšte TTK127
TTK 127 E je opremljen automatskom funkcijom odmrzavanja pod kontrolom higrostata. Željena vrednost vlage može se podesiti na ciljne vrednosti između 35 i 80% RH preko LED osvetljenog kontrolnog panela. Kada se postigne željena vrednost vlažnosti, kompresor će se automatski isključiti. Ako je vrednost prekoračena, uređaj se automatski aktivira.
funkcija tajmeral TTK127
Koristite praktičnu funkciju tajmera da biste uključili ili isključili uređaj nakon određenog broja sati. Tajmer se može programirati za 2 ili 4 sata. Ovo sprečava nepotrebne periode rada i omogućava vam da prilagođavate odvlaživanje vlastiti ritam života.
sušenje veša TTK127
TTK 127 E se takođe može koristiti kao sušač za sušenje vlažnog veša u stambenim ili pomoćnim prostorijama. Na ovaj način ubrzavate proces sušenja odeće i sprečavate da se vlaga koja se nalazi na odeći kondenzuje u sobi i da ne postane pogodno za za stvaranje plesni i buđi.
odvlaživanje poslovnih prostora TTK127E
U stalnom režimu, TTK 127 E odvlažuje vazduh u sobi u kontinuiranom radu. Ovo je posebno pogodno za podrumske ili skladišne prostore koji su izloženi prekomernoj vlažnosti. Da biste izbegli da stalno morate isprazniti rezervoar za vodu, može se povezati crevo za odvod kondenzata.

Zašto je važno pravilno sušenje prostora?

U standardnim uslovima, potreba za mašinskim sušenjem zidova javlja se najčešće zbog veoma brze gradnje ili adaptacije prostora koji su uslovljeni kratkim rokovima. Odvlaživač TTK127E spečite vlagu i buđ

Nažalost završna obrada zidova uvek dolazi na kraju a tada su svi prethodni izvođaći već dobrano zakasnili i potrebno je na brzinu izvesti završne radove na podlozi koja je još vlažna. Posledice ovakve gradnje ne vide se odmah po useljenju već je potrebno određeno vreme da bi se videle.

Često se kod novogradnji događa da se buđ pojavi na zidovim veoma brzo nakon useljenja jer je fasada postavljena ubrzo nakon kiše i vlaga je ostala zarobljena u zidu. Zarobljena vlaga ne može da izađe napolje zbog izolacije koja je na spoljnoj strani zida i pojavljuje se na unutrašnjem zidu.

Često se događa da se najviše vlage i buđi pojavljuje na mestima gde se nalaze grejna tela. Ova pojava je sasvim normalna jer vlaga ide sa vlažnog na topliji i suvlji deo. Takođe grejana mesta veoma su pogodna za razvoj buđi i zbog toga oko dela koji se greje zidovi menjaju boju. Zbog ovakvih pojava često se događa da je vazduh u grejanim prostorijama neugodan a da osobe osetljive na alergije imaju probleme.

Veoma je važno da o ovome vodite računa kada su u pitanju prostorije sa malom decom koje uvek zahteva nešto veću temperaturu od standardne. Veća temperatura više buđi.

Ovakve situacije događaju se često jer zbog uštede vremena i novca dobija se se veća šteta za zdravlje i imovinu od koristi. Nažalost ova šteta teško se ispravlja.

Kako postupiti u vanrednim okolnostima !

U vanrednim okolnostima, kao što su poplave situacija je veoma slična odnosno još gora. Kod vanrednih situcija veoma je važno voditi računa o redosledu operacije koje je potrebno izvršiti.

 • nakon što smo uklonili sve oštečeno možemo pristupiti čišćenju prostora
 •  nakon čišćenja prostora potrebno je otvoriti sve gipsane zidove i zameniti ih suvim
 • potrebno je uklonitisve podove da bi sanirali vodu ispod njih i omogućiti košuljici
 • dovoljno vremena da se osuši (prirodnim putem nekoliko meseci)sve zidove i podove dobro obrisati krpom a nakon togapostaviti stare novine na njih
 • da bi izvukli što više vlage (natopljene krpe i novine obavezno ukloniti iz prostorije) ukloniti sve tapete, lamperije i oljuštiti svu boju sa zidova
 • ukoliko je malter oštečen potrebno ga je skinuti sa zidova nakon toga potrebno je izvršiti desinfekciju prostora klorom ili 80% alkoholom
 • tek kad smo potpuno očistili prostor možemo početi sa sušenjem prostora
 • ukoliko isušivanje radimo prirodnim putem moramo vršiti stalno provetravanje kako bi spore buđi što pre uklonili
 • prostorije se nesmeju previše grejati jer toplota pogoduje razvoju plesni i buđi
 • idealna temperatura je od 15-25oC
 • vreme sušenja prirodnim putem ovisi o veoma velikom broju faktora (količina vlage, spoljna temperatura, relativna vlažnost okoline) i u principu traje nekoliko meseci

Profesionalni uređaji obezbeđuju najbrže, najpouzdanije i najjeftinije sušenje.

Profesionalni uređaji TTK serije štede i do 80% vremena, suše kvaliteno i osiguravaju bolji i zdraviji prostor jer uništavaju bakterije i sprečavaju nastanka buđi.

Kada govorimo u uštedi vremena važno je napomenuti da se ušteda odnosi na period prirodnog sušenja koje traje i po nekoliko meseci tako da se sušenje profesionalnim sušačima TTK serije svodi na period od nekoliko nedelja a ne nikako na nekoliko dana.

Prostorije koje sušite profesionalnim uređajima držite zatvorenim da bi izvlačili samo vlagu iz vaših zidova a ne i iz okoline.

Važno! Prilikom sušenja obavezno vodite računa o vlastitom zdravlju  i upotrebljavajte zaštitne maske.

Nakon dobro isušenih zidova i košuljice može se pristupiti rekonstrukciji i obnovi prostora.

Nažalost u ovakvim slučajevima brzina nam može doneti više štete nego koristi.   


Copyright © 2018 Rovex Inženjering