Početna » Povrat robe i novca

Povrat robe i novca

Povrat robe naručene na daljinu moguć je 14 dana od dana isporuke proizvoda kupcu.

Proizvodi koji se vraćaju moraju biti bez tragova korišćenja, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.), pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni isečak.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.

U slučaju da je kupac koristio uređaj, ako je uređaj otvaran, ili nakon 14 dana od isporuke nije zadovoljan radom, tj. očekivao je mnogo više od naručenog uređaja - povraćaj novca, zamena proizvoda ili povraćaj istog nije moguća.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima:

  1. U roku od 14 dana od dana isporuke robe ako je roba kupljena na daljinu, putem sajta www.rovex-grejanje.com ili telefonom.
  2. Ukoliko je greškom ROVEX Inženjering d.o.o. fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povrata robe je 24h od trenutka prijema robe;
  3. Ukoliko je kupcu fakturisana neispravna ili roba oštećena u transportu, rok za započinjanje procedure povrat robe je 24h od trenutka prijema robe
  4. Ukoliko je proizvod predmet reklamacije i isti je odnešen u ovlašćeni servis zbog saniranja kvara, i kao takav nije moguće da se popravi. Od ovlašćenog servisa treba da dobijete „potvrdu o nemogućnosti popravke uređaja“. Tada je potrebno da nas obavestite telefonom na (011) 7856833, kako bi na Vašu adresu poslali Reklamacioni list. Isti treba da popunite i zajedno sa uređajem da pošaljete na našu adresu. Rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema reklamacionog lista.

U slučaju povrata novca, ukoliko su ispoštovani prethodne odredbe, rok za povrat novca je 14 dana od trenutka prijema uređaja od strane Rovex Inženjering-a.

Copyright © 2018 Rovex Inženjering