Početna » TTK za kućnu upotrebu » TTK 96E Odvlaživač prostora

TTK 96E Odvlaživač prostora

TTK 96E Odvlaživač prostora
TTK 96E Odvlaživač prostora TTK 96E Odvlaživač prostora TTK 96E Odvlaživač prostora
CENA: 49.800,00 RSD
Dodaj u korpu

SPECIFIKACIJE:

- Kapacitet odvlaživanja:
/ 24 h max: 30 litara
- Kapacitet odvlaživanja:
/ 24 h na 30°C i 80% RH
- Opseg radne temperature: 5°-32°C
- Opseg radne vlažnosti: 30 do 100 % RH
- Pogodan za prostorije do 90 m²/ 230 m³
- Protok vazduha : 166 m³/h /191m³/h
- Princip rada: hladno sušenje
- Automatsko odleđivanje : elektronsko
- Kompresor : rotacioni
- Napajanje: 230V (50Hz)
- Maksimalna ulazna snaga: 0.72 kW
- Posuda za vodu (auto-off limit): 2 litrara
- Nivo buke dBA: 50
- Težina: 17 kg
- Dubina: 260 mm
- Širina: 386 mm
- Visina: 500 mm

Šifra: 902096Garancija 2 godine

- Saobraznost: 2 godine
RovexsertifikatUputstvo

OPIS PROIZVODA TTK 96E Odvlaživač prostora

TROTEC
Odvlaživač TTK96 E

Odvlaživač TTK96 E

Najveći komfor - jednostavno rukovanje

Udobnost je još jednom veoma važna sa ovim odvlaživačem zahvaljujui specijalnoj opremi. Zato što je TTK 96 E opremljen posebnom 'funkcijom udobnosti' koja ga čini dečjom igrom za stvaranje idealne klime u prostoriji. Kod većine odvlaživača, mogu se odabrati procentualne vrednosti vlažnosti do kojih uređaj treba da odvlaži prostoriju. Ali ko zna tačno koja je relativna vlažnost optimalna na određenoj temperaturi. TTK 96 E tačno zna šta se dešava u svakom trenutku i postavlja optimalni nivo vlažnosti za vas.

Efikasno i jednostavno

Naravno, uređaj ima i sistem automatskog odvlaživanja koji kontroliše higrostat. Fiksna vrednost vlažnosti vazduha sa podeđavanjem ciljne vrednosti se bira unapred kao vrednost vazduha koju želimo u prostoru. Opseg podešavanja je između 35 i 85% relativne vlažnosti, u koracima od 5%. Ako je vrednost prekoračena, odvlaživač se automatski aktivira i automatski se ponovo isključuje radi uštede energije čim se postigne željena ciljna vrednost.

Ubedljive karakteristike

Odvlaživač TTK96E dimenzije
Odvlaživač TTK96E sušenje veša
Odvlaživač TTK96E u spavačoj sobi

Funkcija tajmera, svetlo upozorenja nivoa kada je rezervoar za vodu pun, zaštita od prepunjavanja sa automatskim isključivanjem i režim sušenja veša zaokružuju karakteristike udobnosti TTK 96 E. Pored toga, integrisani filter za vazduh koji se može prati omogućava dodatno prečišćavanje vazduha izvlačenjem prašine ili životinjske dlake

.

Integrisani, odvojeni priključak za crevo omogućava spoljašnji odvod kondenzata čak i u neprekidnom radu bez nadzora - idealan preduslov za kontinuiranu upotrebu u hobi sobama ili vikendicama, na primer, gde se kontejner ne može redovno prazniti. Rezervoar za kondenzat ima kapacitet od 3 litra. Zahvaljujući točkićima i praktičnim ručkama za nošenje, TTK 96 E je takođe idealno pripremljen za fleksibilne promene lokacije. Zahvaljujući njegovim praktičnim karakteristikama, rukovanje i održavanje TTK 96 E je izuzetno lako.

Funkcija udobnosti: odvlaživanje vazduha zavisno od temperature

Za optimalnu klimu u prostoriji, sobna temperatura i vlažnost moraju biti usklađeni. I upravo tu dolazi u obzir odvlaživanje koje zavisi od temperature. Uređaj reguliše vrednost vlažnosti vazduha na optimalnu vrednost u zavisnosti od temperature. Funkcija komfora je posebno preporučljiva kada koristite sisteme grejanja koji se kontrolišu programom. Ako se sobna temperatura promeni tokom dana ili noću, odvlaživač automatski prilagođava svoj učinak odvlaživanja.

Nekoliko praktičnih prednosti:

 • Ekstremno jednostavno rukovanje
 • Automatsko odvlaživanje pod kontrolom higrostata sa predizborom ciljne vrednosti između 35 i 85% relativne vlažnosti, u koracima od 5%.
 • Komforni režim za automatsku kontrolu vlažnosti vazduha zavisno od temperature
 • Kontrola higrostata sa predizborom vlažnosti realne vrednosti
 • Lampica upozorenja nivoa kada je rezervoar za vodu pun
 • Zaštita od prepunjavanja sa automatskim isključivanjem
 • Priključak za spoljni odvod kondenzata
 • Izbor potpuno automatskog ili trajnog rada
 • Lako čitljiv, osvetljen displej
 • Prikaz relativne vlažnosti
 • Funkcija sušenja veša
 • Funkcija tajmera
 • Dva nivoa brzine ventilatora
 • Spremnik za kabl

Sušenje odvlaživačima za nežan osećaj veša na vašoj koži.

Osim za odvlaživanje ambijentalnog vazduha, odvlaživač vazduha može se koristiti za sušenje veša - bilo kao pomoć prirodnom sušenju  ili kao potpuna zamena za konvencionalnu mašinu za sušenje veša. Funkcija sušenja veša (koja se takođe naziva modom sušenja odeće ili SuperDry funkcijom) je uporediva sa tradicionalnim sušenjem veša  napolju.

Odvlaživaći nude prednost sušenja veša nežno kao u prirodi napolju. Boje zadržavaju svoj sjaj i životni vek odeće je duži nego kod klasičnih mašinskih sušača  i sve to uz značajno manju potrošnju energije.

Pored toga, čak i osetljivi materijali poput vune, svile ili sintetičkih vlakana mogu se sušiti bez ikakvih problema. Za razliku od sušenja na prirodnom vazduhu, veš se na vašoj koži oseća mnogo mekše i prijatnije.

Sušenje veša može se izvesti i sa odvlaživaćima bez dodatne funkcije sušenja veša. Tada se mora postaviti ciljna vrednost vlažnosti vazduha u skladu sa željenom zaostalom vlagom:

Za spremanje o ormar : 46% relativne vlažnosti vazduha

Za peglanje : 58% relativne vlažnosti vazduha

Za oblačenje : 65% relativne vlažnosti vazduhaPropan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživaćima

Svake godine nekoliko miliona tona štetnih gasova za životnu sredinu (gasova staklene bašte) emituju se u vazduh sintetičkim rashladnim sredstvima. Iz tog razloga, upotreba alternativnih rashladnih sredstava postala je jedan od naših glavnih ciljeva. Koristeći propan (R290) kao rashladno sredstvo, ovaj odvlaživač vazduha daje dragocjen doprinos zaštiti naše klime.

Prirodni rashladni agent propan (R290) je organsko jedinjenje koje pripada grupi ugljovodonika. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki propan (R290) nema potencijal za smanjenje ozonskog omotača (ODP = 0) niti značajan efekat staklene bašte (GVP = 3).

Dodatni bonus za životnu sredinu: Zahvaljujući svojim odličnim termodinamičkim svojstvima, propan (R290) je posebno energetski efikasno rashladno sredstvo čime se dodatno smanjuju vaši troškovi energije.

Tehnički podaci:
TTK96 E Odvlaživač vazduha
Maksimalni protok vazduha: Nivo 1: 166 m³/h
Nivo 2: 199 m³/h
Mogućnost odvlaživanja max : 30 litara/24h
Mogućnost odvlaživanja : 35 °C-100 % RH :
Opseg radne temperature:: 5°-35°C
Opseg radne vlažnosti: 30 do 100 % RH
Pogodan za prostorije površine: do 150 m²
Pogodan za prostorije zapremine: do  375 m³
Napajanje: 230V (50Hz)
Maksimalna ulazna snaga: 0,72  kW
Kontrola : automatski hidrostat
Posuda za kondenzat: 3 l
Nivo buke dBA: 50 dBA
Stepen zaštite: IPX0
Rashladno sredstvo: R290
Količina rashladnog sredstva: 100g
Dimenzije (D x Š x V): 260 x 386 x 500 mm
Težina: 17 kg

   

TTK96 posebne karakteristike uređaja

kontrolni panel TTK96E
Upravljačka ploča TTK 96 E ima jasan dizajn i lako je razumeti. Na primer, digitalni displej prikazuje trenutni nivo relativne vlage u sobi.
zamena filtera TTK96
Vazdušni filter koji se lako skida zadržava dlake i životinjsku dlaku i može se brzo i lako obrisati ili oprati.
rezervoar za vodu TTK96
Uklonjivi rezervoar za vodu ima zapreminu od 3,5 litara i prozor za nivo napunjenosti. Uređaj je opremljen zaštitom od prelivanja i automatski se zaustavlja kada se rezervoar napuni što se pokazuje  LED signalizacijom.
kabl za napajanje i spoljni odvod TTK96
Da bi se kondenzovana voda neprestano odvodila, na zadnjoj strani uređaja može se povezati cev. Kabl za napajanje može se pravilno namotati i zakačiti u nosač.
odvlaživaći opšte TTK96
TTK 96 E je opremljen automatskom funkcijom odmrzavanja pod kontrolom higrostata. Željena vrednost vlage može se podesiti na ciljne vrednosti između 35 i 80% RH preko LED osvetljenog kontrolnog panela. Kada se postigne željena vrednost vlažnosti, kompresor će se automatski isključiti. Ako je vrednost prekoračena, uređaj se automatski aktivira.
funkcija tajmeral TTK96
Koristite praktičnu funkciju tajmera da biste uključili ili isključili uređaj nakon određenog broja sati. Tajmer se može programirati za 2 ili 4 sata. Ovo sprečava nepotrebne periode rada i omogućava vam da prilagođavate odvlaživanje vlastiti ritam života.
sušenje veša TTK96
TTK 96 E se takođe može koristiti kao sušač za sušenje vlažnog veša u stambenim ili pomoćnim prostorijama. Na ovaj način ubrzavate proces sušenja odeće i sprečavate da se vlaga koja se nalazi na odeći kondenzuje u sobi i da ne postane pogodno za za stvaranje plesni i buđi.
odvlaživanje poslovnih prostora TTK96E
U stalnom režimu, TTK 96 E odvlažuje vazduh u sobi u kontinuiranom radu. Ovo je posebno pogodno za podrumske ili skladišne prostore koji su izloženi prekomernoj vlažnosti. Da biste izbegli da stalno morate isprazniti rezervoar za vodu, može se povezati crevo za odvod kondenzata.

Zašto je važno pravilno sušenje prostora?

U standardnim uslovima, potreba za mašinskim sušenjem zidova javlja se najčešće zbog veoma brze gradnje ili adaptacije prostora koji su uslovljeni kratkim rokovima. Odvlaživač TTK96E spečite vlagu i buđ

Nažalost završna obrada zidova uvek dolazi na kraju a tada su svi prethodni izvođaći već dobrano zakasnili i potrebno je na brzinu izvesti završne radove na podlozi koja je još vlažna. Posledice ovakve gradnje ne vide se odmah po useljenju već je potrebno određeno vreme da bi se videle.

Često se kod novogradnji događa da se buđ pojavi na zidovim veoma brzo nakon useljenja jer je fasada postavljena ubrzo nakon kiše i vlaga je ostala zarobljena u zidu. Zarobljena vlaga ne može da izađe napolje zbog izolacije koja je na spoljnoj strani zida i pojavljuje se na unutrašnjem zidu.

Često se događa da se najviše vlage i buđi pojavljuje na mestima gde se nalaze grejna tela. Ova pojava je sasvim normalna jer vlaga ide sa vlažnog na topliji i suvlji deo. Takođe grejana mesta veoma su pogodna za razvoj buđi i zbog toga oko dela koji se greje zidovi menjaju boju. Zbog ovakvih pojava često se događa da je vazduh u grejanim prostorijama neugodan a da osobe osetljive na alergije imaju probleme.

Veoma je važno da o ovome vodite računa kada su u pitanju prostorije sa malom decom koje uvek zahteva nešto veću temperaturu od standardne. Veća temperatura više buđi.

Ovakve situacije događaju se često jer zbog uštede vremena i novca dobija se se veća šteta za zdravlje i imovinu od koristi. Nažalost ova šteta teško se ispravlja.

Kako postupiti u vanrednim okolnostima !

U vanrednim okolnostima, kao što su poplave situacija je veoma slična odnosno još gora. Kod vanrednih situcija veoma je važno voditi računa o redosledu operacije koje je potrebno izvršiti.

 • nakon što smo uklonili sve oštečeno možemo pristupiti čišćenju prostora
 •  nakon čišćenja prostora potrebno je otvoriti sve gipsane zidove i zameniti ih suvim
 • potrebno je uklonitisve podove da bi sanirali vodu ispod njih i omogućiti košuljici
 • dovoljno vremena da se osuši (prirodnim putem nekoliko meseci)sve zidove i podove dobro obrisati krpom a nakon togapostaviti stare novine na njih
 • da bi izvukli što više vlage (natopljene krpe i novine obavezno ukloniti iz prostorije) ukloniti sve tapete, lamperije i oljuštiti svu boju sa zidova
 • ukoliko je malter oštečen potrebno ga je skinuti sa zidova nakon toga potrebno je izvršiti desinfekciju prostora klorom ili 80% alkoholom
 • tek kad smo potpuno očistili prostor možemo početi sa sušenjem prostora
 • ukoliko isušivanje radimo prirodnim putem moramo vršiti stalno provetravanje kako bi spore buđi što pre uklonili
 • prostorije se nesmeju previše grejati jer toplota pogoduje razvoju plesni i buđi
 • idealna temperatura je od 15-25oC
 • vreme sušenja prirodnim putem ovisi o veoma velikom broju faktora (količina vlage, spoljna temperatura, relativna vlažnost okoline) i u principu traje nekoliko meseci

Profesionalni uređaji obezbeđuju najbrže, najpouzdanije i najjeftinije sušenje.

Profesionalni uređaji TTK serije štede i do 80% vremena, suše kvaliteno i osiguravaju bolji i zdraviji prostor jer uništavaju bakterije i sprečavaju nastanka buđi.

Kada govorimo u uštedi vremena važno je napomenuti da se ušteda odnosi na period prirodnog sušenja koje traje i po nekoliko meseci tako da se sušenje profesionalnim sušačima TTK serije svodi na period od nekoliko nedelja a ne nikako na nekoliko dana.

Prostorije koje sušite profesionalnim uređajima držite zatvorenim da bi izvlačili samo vlagu iz vaših zidova a ne i iz okoline.

Važno! Prilikom sušenja obavezno vodite računa o vlastitom zdravlju  i upotrebljavajte zaštitne maske.

Nakon dobro isušenih zidova i košuljice može se pristupiti rekonstrukciji i obnovi prostora.

Nažalost u ovakvim slučajevima brzina nam može doneti više štete nego koristi.   


Copyright © 2018 Rovex Inženjering