Početna » PH metri » TL8080 merač čvrste supastance u vodi TDS

TL8080 merač čvrste supastance u vodi TDS

AKCIJA
TL8080 merač čvrste supastance u vodi TDS
TL8080 merač čvrste supastance u vodi TDS TL8080 merač čvrste supastance u vodi TDS
CENA: 1.440,00 RSD
Dodaj u korpu
1.800,00 RSD
Uštedeli ste: 360,00 RSD

SPECIFIKACIJE:

Merni opseg:
TDS:0~9990ppm
Provodnost : 0~9990 us/cm
Tačnost merenja: > ± 2%
Kalibracija : Fabrički kalibrisano
Auto isključenj : 5 minuta
Radna temperatra :0-99°C i 32-212°F
Tačnost : ± 0,1 °C
Napajanje : 2x1,5V LR44 Smart funkcija:
Auto provera & Zaključavanje
TDS< 40PPM zeleno svetlo TDS ≥ 40PPM, crveno svetlo
Kontrola : Tastatura
Zaštita: IP65
Napajanje: 2x LR44
Dimenzije (L x W x H): 150 x 30 x 15 mm
Težina: 57 g
Šifra: 900680
Garancija 2 godine Garancija 2 godine
RovexsertifikatUputstvo

OPIS PROIZVODA TL8080 merač čvrste supastance u vodi TDS

Kontrola kvaliteta vode TDS

Merač čvrste supstance TDS i provodljivosti u vodi TL8080

Prenosivi TL8080 - TDS&EC merač je profesionalni instrument sa više funkcija, može se koristiti za testiranje vodenog TDS (težina ukupne rastvorene čvrste supstance u vodi, jedinica je mg/L ili ppm), provodljivosti (sposobnost provodljivosti struje izražena ciframa , jedinica je μs/cm) i temperature . Ima visoke performanse, dizajn olovke, brzu numeričku stabilnost i tačan rezultat.

Šta je TDS

Voda koju danas pijemo nije tako čista kako bismo želeli da bude. Prepuna nečistoća, zagađivača i hemikalija, čaša vode može se pokazati štetnom ako nije na odgovarajući način prečišćena. Kada je u pitanju razumevanje vode i njenih komponenti, morate razumeti TDS.

TDS je skraćenica za Total Dissolved Solids i odnosi se na ukupnu koncentraciju rastvorenih supstanci u vodi za piće. TDS takođe sadrži neorganske soli i malu količinu organske materije. Neorganske soli se sastoje od pozitivno naelektrisanih kationa (kalcijum, magnezijum, kalijum i natrijum) i negativno naelektrisanih aniona (karbonati, nitrati, bikarbonati, hloridi i sulfati). Nivo TDS pokazatelj koliko je ukupnih rastvorenih čvrstih materija prisutno u vodi.

Ukupne rastvorene čvrste materije (TDS) se mere kao zapremina vode sa jediničnim miligramima po litru (mg/L), inače poznatim kao delovi na milion (ppm). Prema propisima EPA o sekundarnoj vodi za piće, 500 ppm je preporučena maksimalna količina TDS za vašu vodu za piće. Svako merenje veće od 1000 ppm je nebezbedan nivo TDS-a. Ako nivo prelazi 2000 ppm, onda sistem za filtriranje možda neće moći pravilno da filtrira TDS.

Testiranje vaše vode pomoću TDS merača je najjednostavniji način za merenje ukupnih rastvorenih čvrstih materija. Na primer, ako TDS merač kaže 100 ppm, to znači da je od milion čestica 100 rastvorenih jona i 999.900 molekula vode. Ovo bi se smatralo niskim nivoom TDS-a. Međutim, TDS merač ne pokazuje koje vrste TDS su prisutne, što je na kraju najvažnija informacija koju treba znati u vezi sa kvalitetom vode. Dakle, preporučuje se laboratorijska analiza vode da bi se otkrilo koje vrste TDS-a se nalaze u vašoj vodi. Takođe, vaš snabdevač vodom je dužan da testira i održava izveštaje o kvalitetu vode.

Značaj TDS u vodi za piće

TDS u vodi za piće potiče iz prirodnih izvora, kanalizacije, gradskih otpadnih voda, industrijskih otpadnih voda, hemikalija u procesu prečišćavanja vode, hemijskih đubriva koja se koriste u bašti i vodovoda. Voda je univerzalni rastvarač i lako sakuplja nečistoće i može brzo da apsorbuje i rastvori ove čestice. Iako povišeni nivoi TDS-a u vodi za piće nisu štetni po zdravlje, oni vode daju gorak, slan ili bočat ukus. Kalcijum i magnezijum, dva minerala koja se obično nalaze u TDS-u, takođe mogu izazvati tvrdoću vode, stvaranje kamenca i bojenje.

Šta su različiti TDS nivoi

TDS nivo pomaže da se utvrdi da li je voda za piće pogodna za potrošnju, da li je potrebna filtracija ili je visoko kontaminirana. Delova na milion (PPM) je merenje koje se koristi za merenje nivoa TDS u vodi.

TDS grafikon nivoa za vodu za piće

Dijagram kvaliteta vode za piće
TDS u vodi (mereno u PPM) Pogodnost za vodu za piće
Između 50-150 Odlično za piće
150-250 Dobro
250-300 Prihvatljivo
300-500 Loše, nije dobro za piće
iznad 1200 Neprihvatljivo

Zašto bi trebalo da merite nivoe TD-a Prirodno, mineralna voda nema miris i ukus. Promena nivoa TDS menja teksturu i ukus, čineći vodu neprikladnom za upotrebu. Neki od razloga zašto bi trebalo da merite TDS nivo vode za piće su:

  • Ukus (visok nivo TDS može učiniti vodu slanom i/ili gorkom)
  • Zabrinutost za zdravlje (voda sa visokim TDS nivoom neće imati drastičan uticaj na vaše zdravlje, ali visok nivo olova ili bakra može da vas razbolite).
  • . Kuvanje (TDS nivo iznad 1000 PPM može promeniti ukus hrane).

Copyright © 2018 Rovex Inženjering