Početna » Instalacioni pribor » Komplet za montažu termostata

Komplet za montažu termostata

Komplet za montažu termostata
Komplet za montažu termostata Komplet za montažu termostata
CENA: 600,00 RSD
Dodaj u korpu

SPECIFIKACIJE:

Isporuka:
- Dozna Fi 60
- Gibljivo crevo ELEKTRA 2.5m
- Gibljivo crevo ELEKTRA 1.5m
- Zaptivna guma

Šifra: 290220

NAPOMENA: Nije potrebno kupovati prilikom kupovine grejne mreže jer to već ide uz istu!

OPIS PROIZVODA Komplet za montažu termostata

PRIPREMA ZA MONTAŽU PODNOG GREJANJA I TERMOSTATA

U svim prostorijama termostat se nalazi unutar prostorije, izuzev kupatila i vlažnih prostorija gde je termostat fizički smešten van prostorije. Treba voditi računa koja je namena prostorije kao i kakav način upravljanja želite. Mi preporučujemo da podne grejanje uvek upravljate pomoću podnog senzora temperature.

1. POZICIJA TERMOSTATA

Termostat sa vazdušnim senzorom i sigurnosnim podnim senzorom treba biti smešten na zidu unutar prostorije koja se greje, na visini oko 1,2 - 1,6m od površine poda. Sam termostat ne sme biti neposredno izložen delovanju drugih izvora topline ili hladnoće, npr. suncu ili promaji. U kupatilima, saunama i drugim vlažnim prostorijama termostat treba montirati van prostorije. U takvim slučajevima termostat meri i reuliše na osnovu podne sonde temperature.

2. POZICIJA SONDE

Tersmostate montiramo na zidu, koristeći pri tom kutiju za povezivanje (doznu). Dozna treba biti ø60 i dubine 60mm, zbog povezivanja. U kutiju treba dovesti napajanje sa mreže (~220V, 50Hz) i u nju provesti dve zaštitne plasticne cevi (gibljivo crevo) kao što je prikazano na slici. Zaštitne cevi se ne smeju savijati pod pravim uglom, dozvoljeno ih je savijati do granice lagano savijenog luka. Kroz jednu od zaštitnih cevi provode se napojni „hladni” krajevi grejne mreže ili grejnog kabla, a kroz drugu kabl s temperaturnim senzorom.

Skladno mogućnostima, temperaturni senzor treba biti postavljen što je moguće bliže središnjem delu grejane prostorije i na jednakoj udaljenosti od grejnih kablova. Zaštitnu cev u kojoj se nalazi sonda treba zatvoriti i na taj način zaštititi od prodiranja vlage.


Copyright © 2018 Rovex Inženjering