Početna » Grejne mreže MD100 (100W/m2) » MD100/ 4,5 Grejna mreža

MD100/ 4,5 Grejna mreža

MD100/ 4,5 Grejna mreža
MD100/ 4,5 Grejna mreža MD100/ 4,5 Grejna mreža MD100/ 4,5 Grejna mreža
CENA: 25.980,00 RSD
Dodaj u korpu

SPECIFIKACIJE:


Površina: 4,5 m2
Snaga : 100w/m2

Ukupna snaga : 450W

Efekat toplog poda od 4,5 kvadrata


Šifra proizvoda: 200045

Isporuka:
- Grejna mreža,
- dva plastična creva Ø11 (1,5m i 2,5m),
- dozna 60x60,
- uputstvo na srpskom jeziku
- video uputstvo

Garancija:
20 - godina uz popunjen garantni list od ovlašćenog
      instalatera

10 - godina uz popunjen garantni list

OPIS PROIZVODA MD100/ 4,5 Grejna mreža

Grejna mreža
projektovanje
Potvrda o usaglasenosti
Video uputstvo za grejnu mrežu
Uputstvo za grejne mreže

Ugradnja ispod pločica

ELEKTRA MD GREJNE MREŽE su namenjene svima koje žele maksimalan komfor uz minimalna ulaganja.

Elektra MD grejna mreža  je tanka i polaže se direktno u fleksibilni lepak ispod pločica. Elektra MD mreže veoma jednostavno se prilagođavaju svakom prostoru bez obzira na njegov oblik. Izuzetno lako oblikovanje grejne mreže obezbeđuje  grejni kabl koji je zašiven za grejnu mrežu tako da bez obzira gde mrežu prekinete kabl ostaje pričvršćen za mrežu i zadržava željeni oblik. Oblikovanje grejne mreže vršite jednostavno u pomoć običnih makaza ili skalpela vodeći računa da prilikom oblikovanja mreže ne presečete grejni kabl. Grejna mreža je samolepiva sa donje strane što obezbeđuje monteru lakše i jednostavnije  rukovanje i montažu.

Pre postavljanja MD grejne mreže izuzetno je važno da pravilno premerite prostor koji vam stoji na raspolaganju  jer grejnu mrežu možete oblikovati ali je ne možete kratiti. Prilikom odabira grejne mreže vodite računa da se grejna mreža ne postavlja ispod nameštaja odnosno elemenata kao što su kada, WC šolja ili Veš mašina. Prilikom odabira grejne mreže ove površine obavezno odbijte. Ukoliko želite da vam grejna mreža MD100 bude osnovni vid grejanja onda kada odbijete delove koje ne možete grejati treba do imate odgovarajuću snagu od 80-100W po m2 grejane površine.

Ukoliko želite MD100 grejnu mrežu za efekat toplog poda kao dodatni vid grejanja pokrijte grejnom mrežom delove po kojima gazite. U takvim slučajevima nije potebno izračunavanje toplotnih gubitaka prostora jer je osnovni sistem glavni izvor grejanja i reguliše temperaturu u prostoru. Termostat koji koristite morate podesiti da radi sa podnom sondom koji regulište temperaturu poda i služi kao zaštita od pregrevanja. Preporučena temperatura poda do maksimalno 25ºC.

Instalirana snaga cca 80W/m2

Kvalitet konstrukcije i vrhunski materijali od kojih su grejne mreže izrađene obezbeđuju 20 godišnju garanciju za MD Elektra grejnu mrežu. Životni vek grejne mreže procenjuje se na 40-50 godina kolika je predviđena starost i građevinskih objekata.

Velika grejna površina i niska temperatura grejanja obezbeđuje ravnomernu raspodelu temperature u čitavom prostoru. Ugodna toplina poda obezbeđuje osećaj hodanja po toplom pesku. Niskotemperaturna razmena ne izaziva brzo kretanje vazduha i ne podiže prašinu i ne izaziva alergije.

Precizni elektronski termostati omogućavaju optimalnu kontrolu ugodne temperaturu i optimalnu potrošnju električne energije.

Tehnički podaci MD100

Tehnički podaci: MD100
Napajanje: 230 V ~ 50/60 Hz
Izlazna snaga:
100W/m2
Širina grejne mreže:
500mm
Debljina mreže:
~3,9mm
Min. tempertura instaliranja:
-5oC
Max. radna temperatura:
+105oC
Hlani kraj:
1x4m: 3x1.00mm2
Tip grejnog kabla:
dvožilni prečnika ~3,4mm , jednostrano napajanje
Zaštita grejnog kabla:
100% pokriven sa tankim bakarnim opletom
Izlazna snaga grejnog kabla:
~7W/m za MD100
Izolacija dva sloja , FEP + XLPE
Spolnja izolacija
XLPE
Tolerancija izlazne snage:
+5%, -10%
Minimalni radijus savijanja:
5D
Snaga deformacije :
>600 N
Snaga izvlačenja : >120 N
Zašita:
IPX7
Sertifikati:
VDE,EAC,CE
Tehnički list:
Preuzmite u .pdf formatu
Tehničke karakteristike
zaštita kabladvostuki opletvičežilni kabldvostruka izolacija kabla bez fluoropolimer izolacija PVC free

Kako montirati grejnu mrežu?

Grejne mreže MD Elektra možete koristiti prilikom izgradnje novih stambenih objekata ili prilikom rekonstrukcije postojećih stambenih objekta. Ukoliko želite saznati više o načinu postavljanja grejne mreže pogledajte OVDE:

Izaberite odgovarajući termostat.

Za ispravano funkcionisanje podnog grejanja i za kontrolu temperature u prostoru potrebno je izabrati odgovarajući termostat. Rovex Inženjering vam nudi više modela termostata za podno grejanje.
Svi modeli zadovoljavaju osnovnu funkciju regulacije temperature i zaštite grejne mreže od pregrevanja. U zavisnosti od Vaših potreba možete izabrati elektronske, digitalne programabilne ili programabilne WiFi termostate. Modele termostata možete odabrati

Garancija 20 godina.

podno grejanje garancija 20 godina

Rovex Inženjering d.o.o. Vam daje garanciju od 20 godina za  grejne mreže postavljene od strane ovlašćenih instalatera.
Garancija za proizvod uz uredno popunjen garantni list i izvršena merenja iznosi 10 godina.
Rovex Inženjering se u Garantnom roku obavezuje da nadoknadi troškove koji su nastali isključivo u vezi popravke ili zamene neispravne grejne mreže.

Montaža grejnih mreža

Podno grejanje - cena montažeNaša je preporuka da grejne mreže postavljaju kvalifikovane osobe ali smo je prilagodili svima koji žele da budu sam svoj majstor. Rovex Inženjering Vam nudi montažu na Vašem objektu. Tim vrhunskih stručnjaka i visoko kvalifikovanih električara ROVEX Inženjeringa stoji Vam na raspolaganju da izvrši montažu, povezivanje i ispitavanje , cene montaže za teritoriju Beograda možete videti

Video uputstvo

Video uputstvo za montažu grejne sa detaljnim uputstvima možete da pogledate ovde

Ukoliko sami vršite montažu više detalja pogledajte

VAŽNO! 99,99% SVIH KVAROVA
GREJNE MREŽE DOGAĐA PRILIKOM NEPAŽLJIVOG POSTAVLJANJA PLOČICA.

INSTALACIONI MONITOR signalizira prekid ili kratak spoj grejne mreže. Prekinite radove i odmah pozovite servis da popravi nastali kvar. Pronalaženje kvara na grejnoj mreži kada se prekrije pločicama je moguće ali zahteva znatno duže vreme i troškove.

Instalacioni monitor možete da kupite u našoj prodavnici u Bulevaru Crvene Armije 11b ili u našoj on-line prodavnici www.rovex-grejanje.com   

Copyright © 2018 Rovex Inženjering