Početna » Za kućnu upotrebu » TTK 95E Odvlaživač prostora

TTK 95E Odvlaživač prostora

TTK 95E Odvlaživač prostora
TTK 95E Odvlaživač prostora TTK 95E Odvlaživač prostora TTK 95E Odvlaživač prostora
CENA: 37.500,00 RSD
Dodaj u korpu

SPECIFIKACIJE:


- Kapacitet odvlaživanja:
/ 24 h max: 30 litara
- Kapacitet odvlaživanja:
/ 24 h na 30°C i 80% RH: 28.4 litre
- Opseg radne temperature: 5°-32°C
- Opseg radne vlažnosti: 30 do 80 % RH
- Pogodan za prostorije do 90 m²/ 230 m³
- Protok vazduha : 200m³/h
- Princip rada: hladno sušenje
- Automatsko odleđivanje : elektronsko
- Kompresor : rotacioni
- Napajanje: 230V (50Hz)
- Maksimalna ulazna snaga: 0.6 kW
- Posuda za vodu (auto-off limit): 5.3 litre
- Nivo buke dBA: 47
- Težina: 16kg
- Dubina: 240 mm
- Širina: 368 mm
- Visina: 560 mm

Šifra: 902095Garancija 2 godine

- Saobraznost: 2 godine
RovexsertifikatUputstvo

OPIS PROIZVODA TTK 95E Odvlaživač prostora

TROTEC

Odvlaživač TTK90E

Odvlaživač vazduha TTK95E

Odvlaživač vazduha TTK 95 E

Kompetentno rešenje za sušenje velikih stambenih i poslovnih prostora

Kompetentan i pouzdan, održava prostor do 90 m² suvim i kondenzuje do 30 litara vlage dnevno iz unutrašnjeg vazduha.

Sistem za automatsko odvlaživanje kontrolisan higrostatom ima radni opseg vlažnosti između 30 i 80% relativne vlažnosti, u koracima od 5%. Čim se postigne željena vrednost vlažnosti, sistem automatski isključuje kompresor radi uštede energije - i ponovo se uključuje kada je vrednost vlažnosti ponovo prekoračena. Trenutni status relativne vlažnosti se može pratiti na digitalnom displeju u bilo kom trenutku.

Cirkulacija vazduha se može optimalno prilagoditi svakoj vrsti prostora pomoću dvostepenog ventilatora, čije su karakteristike ravnomerno raspoređivanje vazduha u prostoriji i podesiv smer izduvavanja.

Funkcija tajmera, funkcija sušenja veša, upozoravajuća lampica sa punim rezervoarom vode i zaštitom od preopterećenja sa automatskim isključivanjem karakteristike su komfornog odvlaživača vazduha TTK 95 E. Pored toga, vazdušni filter omogućava dodatno prečišćavanje vazduha od prašine i životinjske dlake.

Za primene gde pražnjenje velikog rezervoara od 5,3l nije uvek moguće kao što je kontinualni rad u vlažnim vikendicama ili na brodovima, ugrađen je poseban odvod za kondenzat sa crevom.

Zahvaljujući svojim točkovima i praktičnoj preklopnoj ručki, TTK 95 E je savršeno opremljen za fleksibilnu promenu lokacije.

Posebne karakteristike uređaja TTK 95 E:

 • Lako čitljiv i osvetljen ekran
 • Prikaz relativne vlažnosti
 • Funkcija sušenja veša
 • Funkcija tajmera
 • 2 nivoa ventilatora
 • SWING funkcija za ravnomernu distribuciju vazduha
 • Deo za omotavanje kabla
 • Automatsko odvlaživanje pod kontrolom higrostata sa odabranom vrednošću između 30 i 80% r.v. u koracima od 5%
 • Automatsko isključenje kompresora čim se dostigne željeni nivo vlažnosti,ventilator ostaje uključen. Ako je nivo * vlažnosti prekoračen, uređaj se aktivira automatski
 • Kontrolna lampica za nivo posude sa punom vodom
 • Zaštita od preopterećenja sa automatskim isključivanjem
 • Sistem automatskog odmrzavanja
 • Priključak za spoljni odvod kondenzata

Sušenje odvlaživačima za nežan osećaj veša na vašoj koži.

Osim za odvlaživanje ambijentalnog vazduha, odvlaživač vazduha može se koristiti za sušenje veša - bilo kao pomoć prirodnom sušenju  ili kao potpuna zamena za konvencionalnu mašinu za sušenje veša. Funkcija sušenja veša (koja se takođe naziva modom sušenja odeće ili SuperDry funkcijom) je uporediva sa tradicionalnim sušenjem veša  napolju.

Odvlaživaći nude prednost sušenja veša nežno kao u prirodi napolju. Boje zadržavaju svoj sjaj i životni vek odeće je duži nego kod klasičnih mašinskih sušača  i sve to uz značajno manju potrošnju energije.

Pored toga, čak i osetljivi materijali poput vune, svile ili sintetičkih vlakana mogu se sušiti bez ikakvih problema. Za razliku od sušenja na prirodnom vazduhu, veš se na vašoj koži oseća mnogo mekše i prijatnije.

Sušenje veša može se izvesti i sa odvlaživaćima bez dodatne funkcije sušenja veša. Tada se mora postaviti ciljna vrednost vlažnosti vazduha u skladu sa željenom zaostalom vlagom:

Za spremanje o ormar : 46% relativne vlažnosti vazduha

Za peglanje : 58% relativne vlažnosti vazduha

Za oblačenje : 65% relativne vlažnosti vazduhaPropan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživaćima

Svake godine nekoliko miliona tona štetnih gasova za životnu sredinu (gasova staklene bašte) emituju se u vazduh sintetičkim rashladnim sredstvima. Iz tog razloga, upotreba alternativnih rashladnih sredstava postala je jedan od naših glavnih ciljeva. Koristeći propan (R290) kao rashladno sredstvo, ovaj odvlaživač vazduha daje dragocjen doprinos zaštiti naše klime.

Prirodni rashladni agent propan (R290) je organsko jedinjenje koje pripada grupi ugljovodonika. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki propan (R290) nema potencijal za smanjenje ozonskog omotača (ODP = 0) niti značajan efekat staklene bašte (GVP = 3).

Dodatni bonus za životnu sredinu: Zahvaljujući svojim odličnim termodinamičkim svojstvima, propan (R290) je posebno energetski efikasno rashladno sredstvo čime se dodatno smanjuju vaši troškovi energije.

Tehnički podaci :
TTK95 Odvlaživač vazduha
Kapacitet odvlaživanja max : 30 l / 24 h
Zapremina vazduha max: 200 m³ / h
Pogodan za prostorije veličine do: 90 m² / 230 m³
Radni temperaturni opseg: 5 ° C do 32 ° C
Vlažnost radnog područja: 30% do 80% r.v.
Napon: 230 V / 50 Hz
Potrošnja električne energije max: 0,6 kW
Rezervoar za vodu: 5,3 l
Nivo zvuka: 47 dB (A)
Dimenzije uređaja (D x Š x V u mm): 240 x 368 x 560
Težina: 16 kg

TTK95e posebne karakteristike uređaja

kontrolni panel TTK60
Upravljačka ploča TTK 95 E ima jasan dizajn i lako je razumeti. Na primer, digitalni displej prikazuje trenutni nivo relativne vlage u sobi.
zamena filtera TTK60
Vazdušni filter koji se lako skida zadržava dlake i životinjsku dlaku i može se brzo i lako obrisati ili oprati.
rezervoar za vodu TTK60
Uklonjivi rezervoar za vodu ima zapreminu od 5,3 litara i prozor za nivo napunjenosti. Uređaj je opremljen zaštitom od prelivanja i automatski se zaustavlja kada se rezervoar napuni što se pokazuje  LED signalizacijom.
kabl za napajanje i spoljni odvod TTK60
Da bi se kondenzovana voda neprestano odvodila, na zadnjoj strani uređaja može se povezati cev. Kabl za napajanje može se pravilno namotati i zakačiti u nosač.
odvlaživaći opšte TTK60
Pomoću  "swing" funkcije  možete aktivirati kontinuirano kretanje ventilacionog poklopca za 90 °. To omogućava ravnomernu raspodelu protoka vazduha u sobi.
funkcija tajmeral TTK60
Koristite praktičnu funkciju tajmera da biste uključili ili isključili uređaj nakon određenog broja sati. Tajmer se može programirati za 2 ili 4 sata. Ovo sprečava nepotrebne periode rada i omogućava vam da prilagođavate odvlaživanje vlastiti ritam života.
sušenje veša TTK60
TTK 95 E se takođe može koristiti kao sušač za sušenje vlažnog veša u stambenim ili pomoćnim prostorijama. Na ovaj način ubrzavate proces sušenja odeće i sprečavate da se vlaga koja se nalazi na odeći kondenzuje u sobi i da ne postane pogodno za za stvaranje plesni i buđi.
odvlaživanje poslovnih prostora TTK60
U stalnom režimu, TTK 95E odvlažuje vazduh u sobi u kontinuiranom radu. Ovo je posebno pogodno za podrumske ili skladišne prostore koji su izloženi prekomernoj vlažnosti. Da biste izbegli da stalno morate isprazniti rezervoar za vodu, može se povezati crevo za odvod kondenzata.

Zašto je važno pravilno sušenje prostora?

U standardnim uslovima, potreba za mašinskim sušenjem zidova javlja se najčešće zbog veoma brze gradnje ili adaptacije prostora koji su uslovljeni kratkim rokovima.

Nažalost završna obrada zidova uvek dolazi na kraju a tada su svi prethodni izvođači već dobrano zakasnili i potrebno je na brzinu izvesti završne radove na podlozi koja je još vlažna. Posledice ovakve gradnje ne vide se odmah po useljenju već je potrebno određeno vreme da bi se videle.

Često se kod novogradnji događa da se buđ pojavi na zidovim veoma brzo nakon useljenja jer je fasada postavljena ubrzo nakon kiše i vlaga je ostala zarobljena u zidu. Zarobljena vlaga ne može da izađe napolje zbog izolacije koja je na spoljnoj strani zida i pojavljuje se na unutrašnjem zidu.

Često se događa da se najviše vlage i buđi pojavljuje na mestima gde se nalaze grejna tela. Ova pojava je sasvim normalna jer vlaga ide sa vlažnog na topliji i suvlji deo. Takođe grejana mesta veoma su pogodna za razvoj buđi i zbog toga oko dela koji se greje zidovi menjaju boju. Zbog ovakvih pojava često se događa da je vazduh u grejanim prostorijama neugodan a da osobe osetljive na alergije imaju probleme.

Veoma je važno da o ovome vodite računa kada su u pitanju prostorije sa malom decom koje uvek zahtevaju nešto veću temperaturu od standardne. Veća temperatura više buđi.

Ovakve situacije događaju se često jer zbog uštede vremena i novca dobija se  veća šteta za zdravlje i imovinu od koristi. Nažalost ova šteta teško se ispravlja.

Kako postupiti u vanrednim okolnostima !

U vanrednim okolnostima, kao što su poplave situacija je veoma slična odnosno još gora. Kod vanrednih situcija veoma je važno voditi računa o redosledu operacije koje je potrebno izvršiti.

 • nakon što smo uklonili sve oštećeno možemo pristupiti čišćenju prostora
 •  nakon čišćenja prostora potrebno je otvoriti sve gipsane zidove i zameniti ih suvim
 • potrebno je ukloniti sve podove da bi sanirali vodu ispod njih i omogućiti košuljici dovoljno vremena da se osuši (prirodnim putem nekoliko meseci)
 • sve zidove i podove dobro obrisati krpom a nakon toga postaviti stare novine na njih
 • da bi izvukli što više vlage (natopljene krpe i novine obavezno ukloniti iz prostorije) ukloniti sve tapete, lamperiju i oljuštiti svu boju sa zidova
 • ukoliko je malter oštećen potrebno ga je skinuti sa zidova. Nakon toga potrebno je izvršiti desinfekciju prostora hlorom ili 80% alkoholom
 • tek kad smo potpuno očistili prostor možemo početi sa sušenjem prostora
 • ukoliko isušivanje radimo prirodnim putem moramo vršiti stalno provetravanje kako bi spore buđi što pre uklonili
 • prostorije se nesmeju previše grejati jer toplota pogoduje razvoju plesni i buđi
 • idealna temperatura je od 15-25oC
 • vreme sušenja prirodnim putem ovisi o veoma velikom broju faktora (količina vlage, spoljna temperatura, relativna vlažnost okoline) i u principu traje nekoliko meseci

Profesionalni uređaji obezbeđuju najbrže, najpouzdanije i najjeftinije sušenje.

Profesionalni uređaji TTK serije štede i do 80% vremena, suše kvaliteno i osiguravaju bolji i zdraviji prostor jer uništavaju bakterije i sprečavaju nastanak buđi.

Kada govorimo u uštedi vremena važno je napomenuti da se ušteda odnosi na period prirodnog sušenja koje traje i po nekoliko meseci tako da se sušenje profesionalnim sušačima TTK serije svodi na period od nekoliko nedelja a ne nikako na nekoliko dana.

Prostorije koje sušite profesionalnim uređajima držite zatvorenim da bi izvlačili samo vlagu iz vaših zidova a ne i iz okoline.

Važno! Prilikom sušenja obavezno vodite računa o vlastitom zdravlju  i upotrebljavajte zaštitne maske.

Nakon dobro isušenih zidova i košuljice može se pristupiti rekonstrukciji i obnovi prostora.

Nažalost u ovakvim slučajevima brzina nam može doneti više štete nego koristi.   


Copyright © 2018 Rovex Inženjering